Sütaş Tava Kaymaklı Yoğurt’un Kaymağı Nasıl Yapılıyor?
Sütaş Yoğurt'un kaymağı, süt mayalandıktan sonra yoğurt olana kadar geçen sürede süt yağının yüzeyde toplanmasıyla oluşur. Yoğurt oluştuktan sonra hızlıca soğutulur, bu esnada kaymak da katılaşarak son halini alır. Herhangi bir işlemin uygulanmasına, kaymak ya da benzeri bir şey eklenmesine gerek yoktur. Yoğurdun kaymağının kalınlığı yoğurdun içindeki sütün yağ miktarı ile ilgilidir. Süt yağı miktarı arttıkça kaymak kalınlaşır.
Yoğurt ile ilgili diğer konular
Ürünler | Yoğurt
Evde Yapılan Kaymaksız Yoğurt Su Salarken Ambalajlı Yoğurt Nasıl Su Salmıyor?
CEVABI GÖR
Ürünler | Yoğurt
Evde Yapılan Kaymaklı Yoğurt Su Salarken Ambalajlı Yoğurt Nasıl Su Salmıyor?
CEVABI GÖR