Kaymaksız Yoğurdu Homojenize Etmek Ne Demektir?
Sütün içinde bulunan süt yağı sütün üzerinde birikerek kaymak oluşturur. Bu yağı sütün her tarafına yayma işlemine “Homojenizasyon” denir. Homojonize sütten yapılan yoğurtlarda süt yağı yoğurdun her tarafına eşit miktarda dağılır, yoğurdun üzerinde kaymak oluşturmaz. Homojenize edilmemiş sütten yapılan yoğurtlar kaymaklı yoğurttur. Homojenizasyon işlemi yoğurdun, doğallığını ve yoğurt vasfını kesinlikle bozmayan, fiziksel bir uygulamadır.
Yoğurt ile ilgili diğer konular
Ürünler | Yoğurt
Evde Yapılan Kaymaksız Yoğurt Su Salarken Ambalajlı Yoğurt Nasıl Su Salmıyor?
CEVABI GÖR
Ürünler | Yoğurt
Evde Yapılan Kaymaklı Yoğurt Su Salarken Ambalajlı Yoğurt Nasıl Su Salmıyor?
CEVABI GÖR