Sütaş Kaşar Peyniri Nasıl Üretilir, İçeriği Nedir?
Kaşar Peyniri üretimi için tüm analizleri yapılan Sütaş Çiftliği'nin taptaze sütleri pastörize edilir. Pastörize edilmiş inek sütüne peynir mayası ve peynir kültürü eklenir. Peynir mayası, sütün içindeki proteinlerden peynir pıhtısı oluşturur. Pıhtılaşan süt karıştırılarak küçük parçalar haline getirilir. Teleme adı verilen küçük parçalar halindeki yumuşak peynir, mayalanması için bekletilir.
Mayalanan teleme, tuzlu sıcak suda haşlanır. Bu aşamada teleme artık kaşar peyniri olmuştur. Kaşar peyniri sıcakken kalıplara dökülür ve dinlendirilir. Dinlendirilmesi tamamlanan peynirler paketlenir ve soğuk depoda muhafaza edilir.
Sütaş Kaşar Peyniri, taze inek sütü, peynir mayası, peynir kültürü ve sofra tuzu içerir.
Peynir ile ilgili diğer konular
Ürünler | Peynir
Olgunlaştırılmış Beyaz peynir ne demektir, diğer peynirlerden farkı nedir?
CEVABI GÖR