Sütaş Süzme Nasıl Üretilir?
- Sütaş Süzme’ye kendine has lezzetini veren Sütaş Çiftliği'nin taptaze sütleri, günlük olarak toplanır. Tüm analizleri yapıldıktan sonra pastörize edilir; yani 12 saniyede hızlıca ısıtılıp, hızlıca soğutulur. Böylelikle sütün besleyici değerleri korunurken, tüm zararlı mikroorganizmalardan arındırılmış olur.
- Sütaş Süzme’nin üretiminde özel bir yöntem kullanılır. Ultrafiltrasyon denilen bu yöntem, geleneksel peynir üretiminden farklı bir adımla başlar. İlk adımda süt filtrelerden geçirilerek süzülür, suyundan ayrıştırılır ve yoğun bir süt elde edilir. Bu süzme işlemi ile tüm süt proteinleri Sütaş Süzme’nin içinde kalır, bu sayede peynir suyuna karışıp kaybolmaz.
- Yoğunlaştırılmış süt, peynir mayası ve tuz ile birlikte peynir kutularına doldurularak mayalanma sürecine bırakılır. Kıvamı ve lezzeti ideal seviyeye gelinceye dek dinlendirilir.
- Mayalanma süreci tamamlanan Sütaş Süzme küp kalıplara bölünür.
- Son olarak kutunun üzerine Sütaş Süzme’yi dış etkenlerden koruyan folyo yapıştırılır, kapağı kapatılarak soğuk hava deposunda dinlendirilir.
- Sütaş Süzme, tazelikten ödün vermeden, rotası ve sıcaklık seviyesi sürekli izlenen araçlarımızla, soğuk zinciri koruyarak Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılır.
Peynir ile ilgili diğer konular
Ürünler | Peynir
Olgunlaştırılmış Beyaz peynir ne demektir, diğer peynirlerden farkı nedir?
CEVABI GÖR