Sütaş Beyaz Peynir Nasıl Üretilir?
Sütaş Çiftliği'nin taptaze sütleri tüm analizleri yapıldıktan sonra pastörize edilir. Yani 12 saniyede hızlıca ısıtıp, hızlıca soğutur. Böylelikle tüm zararlı mikroorganizmalardan arındırılan sütün besleyici değeri korunur. Pastörize edilmiş inek sütüne peynir mayası ve peynir kültürü ilave edilir. Peynir mayası sütün içerisindeki proteinlerden peynir pıhtısı oluşturur. Pıhtılaşan süt karıştırılarak mayalanmanın devam etmesi sağlanır. Böylelikle peynir son halini almış olur. Elde edilen peynir kesilerek peynir kutularına konur ve salamura ilave edilir. Böylece hem peynire tuz ilavesi yapılmış olur hem de raf ömrü boyunca beyaz peynirin tazeliğini ve lezzetini koruması sağlanır. Son halini alan peynirler soğuk hava deposunda dinlendirilir.
Peynir ile ilgili diğer konular
Ürünler | Peynir
Olgunlaştırılmış Beyaz peynir ne demektir, diğer peynirlerden farkı nedir?
CEVABI GÖR