Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Yılmaz “Yeşil Ekonomi ve Sürdürülebilirlik Zirvesi”nde
Capital ve Ekonomist dergileri tarafından İstanbul’da düzenlenen Yeşil Ekonomi ve Sürdürülebilirlik Zirvesi’nde, “Yeşil Dönüşüm Liderleri” başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer alan Yönetim Kurulu Üyemiz Duygu Yılmaz, gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin tarımdan ayrı ele alınamayacağına ve azalan doğal kaynakların bu sektörler için kritik rolüne dikkat çekti. Yılmaz ayrıca dayanıklı ve daha verimli üretim sistemlerini kurup kullanabilen, yeşil ve dijital dönüşümü daha kolay gerçekleştirebilecek sürdürülebilirlik motivasyonu gelişmiş genç nüfusu, tarıma kazandırmanın hayati önemde olduğunu belirtti.
Özünde sürdürülebilirlik olan Çiftlikten Sofralara entegre iş modelimiz ile elde ettiğimiz sonuçları aktaran Yılmaz, “Tarımı dönüştürmek için gıda sanayinin üreticilerle el ele çalışmasına ihtiyaç var. Biz süt ve süt ürünleri üretiminin yanı sıra tarım, hayvancılık ve enerjiyi içine alan entegre bir yapı ile faaliyet gösteriyoruz. Üretim tesislerimizin elektrik ihtiyacının yüzde 88’ini çiftliklerimizin gübreleri ve tesislerimizin organik atıklarını biyogazdan enerjiye dönüştürerek elde ediyoruz. Hedefimiz 2025’te bunu yüzde 100’e ulaştırmak” dedi.
Oturumu izlemek için